Sidste afgang

Sidste afgang

kr. 156,00

In stock

kr. 156,00

Innbundin, 102 síður
2019

Tøki: Á goymslu Vørunummar: 9788797115107 Vørubólkar: , Rithøvundur:

Lýsing

Forlagið skrivar:

Ishavsskibet M/S Hans Hedtoft forliste 30. januar 1959 på sin jomfrurejse på en position syd for Kap Farvel. Ombord var 95 grønlændere og danskere, der alle mistede livet. Hvordan kunne det ske? 

Spørgsmålet er aldrig blevet besvaret, og skibet er aldrig fundet.Men myterne er mange, og de begyndte at opstå allerede i timerne umiddelbart efter, at de første sparsomme meldinger om tragedien tikkede ind på avisredaktionernes fjernskrivere den skæbnesvangre vinternat i 1959.
Ombord på skibet var det grønlandske folketingsmedlem, Augo Lynge. Per Kunuk Lyberth-Lynge er hans barnebarn. Det piner ham, at han ikke kender sin bedstefars og skibets skæbne. Derfor har han gennem seks år minutiøst efterforsket myterne om forliset med bistand fra kyndige søfolk, lokalkendte og et nulevende vidne, som var ombord på en færøsk fisketrawler, der passerede M/S Hans Hedtoft få timer før, det forliste. 
Observationerne er opsigtsvækkende og sprænger mange af demyter om forliset, der gennem årene har fået karakter af sandheder.