Millennium - Nye retninger i nordisk litteratur


Forlag: Forlaget Spring
Útgávuár: 2013
Prísur: 345.00
ISBN: 9788792381538
Rithøvundi: Mads Bunch
Evni: Bókmentafrøði
Ikki innbundin
Støða: Á goymslu
Síðutal: 353

Legg í kurv     -     Læg i kurv     -     Add to basket      Basket
Om bogen
''Millennium - nye retninger i nordisk litteratur'' indeholder tretten artikler, der hver især beskriver markante nye retninger inden for nordisk litteratur i perioden 2000-2012. Hele det nordiske område er medtaget, således at vi får et indblik i forfatterskaber og udviklinger inden for dansk, svensk, norsk, færøsk, islandsk, grønlandsk, finsk og finlandssvensk litteratur i tiden omkring det nye millennium.

Bogen indeholder dels oversigtsartikler, der beskæftiger sig med et enkelt område eller lands litteratur, dels artikler, der går mere i dybden med nogle af de mest interessante samtidige nordiske forfatterskaber, fx: Helle Helle, Kirsten Hammann, Jonas Hassen Khemiri, Stieg Larsson, Kari Hotakainen, Monika Fagerholm, Øyvind Rimbereid, Karl Ove Knausgård, Sjón, Gyrðir Elíasson, Jóannes Nielsen, Tóroddur Poulsen og Hans Jakob Helms.

''Millennium'' er forsynet med en indledning, der kort opsummerer indholdet af de enkelte artikler, samt et afsnit om de vigtigste ligheder og forskelle inden for nordisk samtidslitteratur. Bagerst findes et omfattende register med forfatternavne. Artiklerne er skrevet på dansk, svensk og norsk.