Hvor strømmen går


Forlag: Politikens forlag
Útgávuár: 2013
Prísur: 159.00
ISBN: 978-87-400-1413-6
Rithøvundi: Per Folkver
Evni: Bøkur til ferðafólk
Ikki innbundin
Støða: Á goymslu
Síðutal: 119

Legg í kurv     -     Læg i kurv     -     Add to basket      Basket
Um bókina
Ingen får sovet igennem. For når man arbejder seks timer og har seks timer fri, dag efter dag, uge efter uge, er der én ting,der er sikker: Man bliver trættere og trættere.

Efter frokost har Fri i kastet sig på sofaen i tv-stuen. Andre har gjort som ham, lagt sig, så lange de er, eller bare sat sig og lukket øjnene. Herude er det ingen kunst at sidde op og sove. Der er stadig 15 minutter, til de afløser skipperholdet, og de skal bruges til den sidste lur.

Jeg fotograferer Fri i, først uden flash, så med. Rummet lyses op af de små hvide glimt, efterhånden som jeg trykker på knappen. Så kommer det nede fra sofaens plastik:»… for helvede, Per, jeg sover«. For her i Barentshavet, nogle hundrede sømil nordøst for Murmansk, er det altid lidt nat, og det lige meget, hvad klokken er, eller hvor højt midnatssolen står.

Om forfatteren:
Per Folkver, født i 1953, har fotograferet siden slutningen af 1970’erne, udgivet flere bøger, bl.a. ’Vennerne på vejen’,’Begrundet Begær’ og ’Forbi Færøerne’,var 2001-08 fotochef på Politiken og er i dag fotograf sammesteds.


I sommers tilbragte jeg 6 uger ombord på den færøske trawler Enniberg. Det er der kommet en bog og en film ud af.

Bogen er udkommet og hedder ’Hvor strømmen går’, 120 sider, 160 farvebilleder og tekst, format liggende A4, udkommet på Politikens Forlag.

Per Folkver, født i 1953, har fotograferet siden slutningen af 1970’erne, udgivet flere bøger, bl.a. ’Vennerne på vejen’, ’Begrundet Begær’ og ’Forbi Færøerne’, var fra 2001-08 Politikens fotochef og er i dag fotograf på selvsamme dagblad.

”Efter frokost har Fridi kastet sig på sofaen i tv-stuen. Andre har gjort som ham, lagt sig, så lange de er, eller bare sat sig og lukket øjnene. Herude er det ingen kunst at sidde op at sove. Der er stadig 15 minutter, til de afløser skipperholdet, og de skal bruges til den sidste lur. Jeg fotograferer Fridi, først uden flash, så med. Rummet ­lyses op af de små hvide glimt, efterhånden som jeg trykker på knappen. Så kommer det nede fra sofaens plastik: »… for helvede, Per, jeg sover«.

For her, nogle hundrede sømil nordøst for Murmansk, er det altid lidt nat, og det er lige meget, hvad klokken er, eller hvor højt midnatssolen står

Den færøske fisketrawler Enniberg er med sine 74 meters længde og 14 meters bredde på fiskeri i Barentshavet. Ombord er 33 søfolk, 2 på broen, 1 radiomand, 5 i maskinen, 2 kokke, 8 på dækket og resten i fabrikken. Målet er at fiske det sidste af skibets torskekvote, som bliver til 600 ton færdigfrossede fileter.”