Rejsen om den blå planet


Forlag: Borgen
Útgávuár: 2000
Prísur: 220.00
ISBN: 87-21-01497-3
Rithøvundi: Durita Holm
Umsett: Kirsten Brix
Evni: Bøkur til ferðafólk
Ikki innbundin
Støða: Útseld
Síðutal: 213


samandráttur
Blot 21 år gammle ville færøske Durita Holm sejle jorden rundt. Efter syv måneder som uerfaren kok for 14 fiskere på en linebåd i Nordatlanten havde hun penge nok til at udruste sin båd.

Af sted kom hun så, men ikki uden hindringer: grundstødning kort efter afrejsen, arrestation i Portugal, sønderrevne sejl, hårdt vejr-men frem kom hun.

I Caraibien møder hun nordmanden Erik om bord på Medusa, og sammen krydser bådene Stillehavet. Durita bliver gravid og fortsætter til New Zealand, hvor hun føder datteren Freyja og bliver forenet med Erik.

Turen hjemad går ad det forræderiske Store Barriererev over Det Indiske Ocean og op ad det uendelige Røde Hav i stærk modvind.

I REJSEN OM DEN BLÅ PLANET er der riv og rusk , frådende bølger og vindstille dovnedage og hele den mangfoldighed, som verden kan udvise.

Durita Holms skarpe blik for vesten materialisme, hendes sans for en underholdende historie og hendes færøske urkraft der får hende til at kaste sig ud på havet endog uden at læse vejrudsigten, er befriende frisk og vinder om en eventyrlyst helt uden sikkerhedsnet.