Nordisk længsel


Forlag: Johannes Larsen Museet
Útgávuár: 2012
Prísur: 250.00
ISBN: 978-87-92620-18-7
Rithøvundi: Mette Eriksen Havsteen-Mikkelsen
Evni: Bøkur á donskum máli
Ikki innbundin
Støða: Útseld
Síðutal: 163


Um bókina
NORDISK LÆNGSEL - møde med folkekulturen i SVEN HAVSTEEN-MIKKELSENS rejsedagbøger og billedverden.
Bogen er baseret på Sven Havsteen-Mikkelsens rejsedagbøger, som forfatteren har sat i et etnografisk perspektiv. Dens fokuspunkt er kunstnerens søgen efter det specifikt nordiske.

Pressseomtale:
”Suveræn smuk bog”, Liselotte Larsen, Dansk Kirketidende.

Om Sven Havsteen-Mikkelsens usædvanlige liv ... masser af tekst og baggrund ... gennemillustreret med malerier, tegning og fotografi ..., Marianne Kjær, Fyns Amts Avis.

Medrivende og detaljeret beskrivelse af de rejser, der førte ham [Sven Havsteen-Mikkelsen] hjem til sig selv, dybere og dybere ind i Norden (...) det er en fornøjelse. Claus Grymer, Kristeligt Dagblad.

Fremragende ... Forfatteren beskriver detaljeret og medrivende kunstnerens rejser i Norden, der for ham ikke blot var rejser i tid og rum til Norge, Færøerne og Island, men også en mental rejse tilbage til oprindelighed og autenticitet i mødet med rodfaste nordiske traditionsmiljøer og livsformer. Hans Christian Davidsen, Kulturkapellet.

velskrevet ... et systematisk og overmåde grundigt stykke arbejde krydret med fotos, tegninger og malerier ... skarpt set. Kritisk også. Preben Winther, Kunstavisen.