Færøernes hvide hare


Forlag: Forlaget Tusøla
Útgávuár: 2000
Prísur: 195.00
ISBN: 99918-954-0-x
Rithøvundi: Lasse Sørensen
Evni: Bøkur til ferðafólk
Ikki innbundin
Støða: Útseld
Síðutal: 93


samandráttur
Sportsfiskeren og jægeren Lasse Sørensen behøver næppe nærmere præsen-tation blandt jægere og fiskere. I årtier har kunstmaleren og forfatteren Lasse S skrevet og illustreret et utal af eventyrlige beretninger fra sine jagt- og fisketure verden over. Det er blevet til mange artikler i jagt- og fiskeblade, men også til en snes spændende bøger om natur, jagt og fiskeri.

Lasse S har boet på Vågø på Færøerne de sidste 40 år. Det eneste jagtbare landpattedyr på øerne er den hvide snehare, som blev indført fra Norge i 1800-tallet. Lasse S har gennem årerne nedlagt et firecifret antal sneharer og øser nu ud af sine erfaringer og oplevelser.

I bogen Færøernes hvide hare fortæller Lasse S om, hvordan harejagten på Færøerne finder sted. Han tager og med på muntre og farlige jagter med gamle færøske jagt-originaler. Der kommer harrer på tasken, men der berettes også om sprængte bøsseløb og vådeskud. Og den muntre og ironiske forfatter Lasse S giver færøske og danske jægere et alvorsord med på vejen. Det handler om god jagtmoral og sikkerhed frem for alt. For jagt på levende væsener er trods alt en alvorlig sag.